Blog

Smart IT solutions for guaranteed business effectiveness & growth

Despre webhosting sau serviciul de gazduire web

Cum spuneam în cadrul primului articol din seria Ce este un website și care sunt componentele sale?, o pagină online este formată din mai multe fișiere care conlucrează la construirea imaginii vizuale finale pe care utilizatorul o vede pe monitor.

Sunt însă anumite componente care construiesc ansamblul tehnic și oferă funcționalitate paginii de prezentare sau magazinului online.

Alegerea domeniul necesită o atenție deosebită întrucât este un element de maximă importanță în cadrul motoarelor de căutare, a campaniilor SEO, de marketing și promovare. Însă domeniul devine funcțional și accesibil doar alături de webhosting sau serviciul de găzduire web.

 

Ce este webhosting-ul sau serviciul de găzduire web?

Despre webhosting - Infografic
Relatia intre domeniul website-ului, gazduirea acestuia si utilizatorii paginii

Găzduirea web se referă la spațiul care îi este atribuit fiecărui domeniu. Acesta găzduiește fișierele și are rolul de a oferi un acces liber la informații în momentul în care utilizatorii folosesc anumite cuvinte-cheie de căutare.

Aceste fișiere ocupă și ele un spațiu pe hard disk-ul unui calculator.

Serviciul de găzduire web facilitează practic acest lucru, oferă deținătorului de website, un spațiu pe harddisk-ul unui calculator legat la internet numit server, astfel încât website-ul să poată fi vizualizat.

Acest serviciu este oferit de companii specializate pe acest domeniu al găzduirii web, astfel încât să se asigure prezența online a website-ului 24 din 24.

Unele companii care oferă găzduire, oferă și servicii de webdesign, însă nu toți dezvoltatorii de website-uri au propriul serviciu de găzduire web.

Serviciul de găzduire se plătește separat și, în funcție de modalitatea în care dezvoltatorul de website-uri alege să lucreze, poate să aibe o minimă marjă de adaos comercial pe acest serviciu dar de cele mai multe ori, banii pe serviciul de găzduire merg către compania care asigură serviciul de găzduire.

În cadrul acestui proces se dezvoltă o relație în ceea ce privește deținătorul sau proprietarul website-ului, server-ul web ce asigură găzduirea domeniului, numele domeniului și răspunsul din partea utilizatorilor website-ului iar aceste elemente sunt interdependente.

Aici sunt disponibile serviciile noastre de găzduire web.

Într-un articol viitor vom prezenta un ghid care să vă susțină în alegerea serviciului potrivit de webhosting pentru pagina online și mai multe detalii despre găzduirea web.

 

You might be interested in …

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *