Blog

Smart IT solutions for guaranteed business effectiveness & growth

Programul/codul care faciliteaza afisarea informatiilor din baza de date

Programul sau codul reprezintă totalitatea informațiilor din baza de date care stochează trăsăturile, particularitățile și opțiunile fiecărui website. Alături de aceste elemente este programul sau codul care facilitează afișarea informațiilor pe ecran.

Acesta este efectiv programul care face ca website-ul să funcționeze.

Este responsabil cu extragerea, filtrarea de date din baza de date, date necesare pentru poziția curentă a utilizatorului în site, pagina pe care o vizitează  și asamblarea lor într-o formă care să poată fi afișată.

 

Programele pot intregra unele forme preexistente, asa numitele CMS-uri (content management system) sau pot utiliza unele pe care dezvoltatorul le va crea pentru cazul specific al website-ului.

Importanța codului în dezvoltarea unei pagini pentru afacerea ta

Codul sau programul este alcătuit din elementele care diferențiază o anumită pagină de alta. Aceste elemente reprezintă particularitățile care adaugă plus-valoare paginii.

Fiecare variantă are avantajele și dezavantajele ei. Alegerea sau dezvoltarea programului sunt responsabilitatea dezvoltatorului, după ce a evaluat și a înțeles domeniul în care trebuie să funcționeze website-ul respectiv.

Însă atât la baza de date, cât și la dezvoltarea acestui program, responsabilitatea clientului este să îi explice dezvoltatorului cum funcționează afacerea sa sau domeniul în care acționează, procedurile specifice, astfel încât dezvoltatorul să le poată transfera în cod pentru calculator.

Există dezvoltatori specializați pe anumite domenii, dar chiar și așa, fiecare afacere are propriul mod de operare și pot fi diferențe specifice.

Aceste programe se dezvolta cu ajutorul limbajelor de programare, limbaje care sunt foarte diverse, cum ar fi: Python, Ruby, C#, Java și chiar PHP.

Pentru un website respectiv un layout care să exprime și să integreze elementele afacerii vă invităm să consultați această pagină care conține website-urile realizate clienților noștri.

 

 

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *